De omgeving

Tijdens een verblijf op Landgoed de Mosbeek bent u er echt even helemaal uit. De omgeving is wonderbaarlijk mooi. De karakteristieke Twentse boerderijen met hun geveltekens sieren de uitgestrekte landerijen. Wandelaars en natuurliefhebbers worden op hun wenken bediend: Landgoed de Mosbeek ligt nabij verschillende natuurgebieden zoals  de Cirkels van Janninck, de Manderse Streu en het Springendal.

Op een kilometer van Mander ligt het dorpje Vasse. Hier kunt u terecht voor al uw boodschappen bij de bakker, slager en de supermarkt. Daarnaast vindt u hier een beautyboerderij, een kruidentuin, een wijnhuis, een fietsverhuurbedrijf en diverse restaurants. 

Kunst en cultuur

Kunst –en cultuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in het pittoreske kunstenaarsstadje Ootmarsum. Landgoed de Mosbeek is een uitgelezen plek voor liefhebbers van natuur, cultuur en kunst. Laat u eens verrassen! Het pittoresk stadje Ootmarsum, bekend om haar kunst en cultuur, ligt op ongeveer 5 kilometer afstand van Landgoed de Mosbeek. Ootmarsum heeft 3 musea waar regelmatig exposities plaats vinden. Daarnaast heeft het stadje diverse kleine galerieën en kunstwinkels.

Actief op pad

Er is genoeg te zien, te beleven en te doen in de omgeving van Landgoed de Mosbeek. Gemeente Tubbergen staat op de kaart als beste wandelgemeente. Er zijn speciale Nordic Walking routes uitgezet, maar ook mountainbikers komen hier prima aan hun trekken op de speciale ‘tracks’. Kijk ook eens bij nieuws & activiteiten om te zien wat er nog meer te doen is.