De omgeving

Een wonderbaarlijk mooi stukje Twente

Kom je naar Landgoed de Mosbeek, dan ben je er echt even helemaal uit. De omgeving is wonderbaarlijk mooi. De karakteristieke Twentse boerderijen met hun geveltekens sieren de uitgestrekte landerijen in het landschap.

Wandelaars en natuurliefhebbers worden op hun wenken bediend: Landgoed de Mosbeek in Mander ligt vlakbij de Duitse grens en verschillende oeroude natuurgebieden. Ontdek de markante Cirkels van Janninck, de Manderse Streu en het Springendal. Bewonder het oude coulisselandschap met bos, heide, eeuwenoude watermolens, beekjes, hout- en stuwwallen.


Landgoed de Mosbeek: een prachtige plek langs de Mosbeek

De Mosbeek stroomt door onze tuin, maar ook door de mooiste natuurgebieden van ons land. Het Dal van de Mosbeek vindt zelfs zijn oorsprong in de ijstijd! In het glooiende landschap vind je wilde orchideeën in een heus orchideeënveld en meer bijzondere planten en dieren. Misschien spot jij wel een vliegend hert? Maar een ding is zeker: de mooie natuur is een lust voor het oog!

Op een kilometer van Mander ligt het dorpje Vasse, de parel van Twente. In het knusse centrum vind je al je boodschappen en verse streekproducten. Maar Vasse biedt zoveel meer: een beautyboerderij, een kruidentuin, ijshuisjes, een wijnhuis en een fietsverhuurbedrijf. En in een van de vele restaurants smul je van de heerlijkste (streek)gerechten.

Kunst en cultuur

Het pittoreske stadje Ootmarsum ligt op ongeveer vijf kilometer afstand van Landgoed de Mosbeek. Ootmarsum staat bekend als hét kunstenaarsstadje van Oost-Nederland. Liefhebbers van kunst en cultuur komen volop aan hun trekken in het gezellige historische centrum. Ootmarsum heeft meerdere kunstgalerieën waar regelmatig exposities plaatsvinden. Bekijk ook de mooie en exclusieve winkels en kom tot rust en ervaar de Twentse gezelligheid op een van de heerlijke terrassen.

 

Wil je even de Duitse grens over? Ontdek de charmes van het historische Duitse kuuroord Bad Bentheim. Slenter rond door dit idyllische, sfeervolle stadje met zijn oude burcht; deze plek in Duitsland is verrassend veelzijdig!

Actief op pad

Zin in een actieve dag? Geen probleem, in de omgeving van Landgoed de Mosbeek is genoeg te zien, te beleven en te doen. De gemeente Tubbergen was al eens de wandelgemeente van het jaar. Ook rondom Mander zijn speciale Nordic Walking routes uitgezet, maar ook mountainbikers komen hier prima aan hun trekken op de speciale MTB ‘tracks’.

Wil je een keer iets anders? Maak een wichelroedetocht, een solextocht, ga klootschieten, vissen, kanoën of paardrijden bij de buren. Of pak onze bolderkar en wandel met je kinderen en iets te smullen lekker ’t bos in!
Kijk ook eens bij de pagina activiteiten op onze site om te zien wat er nog meer te doen is of vraag ons naar de mogelijkheden. Want in Twente is altijd wat te doen!